Zdrav otrok v zdravi mami

Optimalno delovanje telesa novorojenega otroka je zagotovo želja vseh bodočih mamic, pa vendar se vse več otrok rojeva s težavami, ki jih nekoč novorojenčki niso poznali ‒ alergije, dihalne težave …

Razlog je telo, polno strupa in črevesje, polno oksidiranega žolča zeleno črne barve. Ta je dejansko je tako toksičen, da otrok celo ob najboljši negi potrebuje tri leta, da izloči vse strupe, ki jih je podedoval ob rojstvu.

Ordinacije so tako polne alergičnih, vročičnih, slabokrvnih, rahitičnih, presuhih ali predebelih malčkov. Njihove težave kažejo na to, da je v krvi strup, ki ga jetra ne morejo popolnoma oksidirati in nevtralizirati, škodljiva kislina pa se izloča skozi kožo in sluznico.

Zakaj?

Odgovor je preprost.

Materino telo ni bilo primerno okolje za otroka, ker je bil njen organizem poln odpadnih snovi zaradi nepravilne prehrane, ostankov zdravil, kislin, kave, strupov, tobaka in alkohola. Narava poskuša očistiti kri matere, tako da njene nečistoče usmerja v telo otroka. Prvorojenec je na splošno najbolj toksičen in ga je najtežje prehranjevati in vzgajati.

Lahko je tudi drugače …

Pomembno je, da kri, ki je za otroka pred rojstvom hrana, ostaja čista. To ji omogoča poleg ustreznih ukrepov delovanje treh filtrov: prvi filter so materina jetra, drugi je membrana, ki ovija otroka in deluje kot druga obrambna črta pred toksičnimi snovmi, ki krožijo proti njemu, tretja pa so njegova lastna jetra, skozi katera potuje kri, ki prihaja po popkovini preden vstopi v splošni krvni obtok njegovega telesa.

Zato, če se bodoče mamice pravilno prehranjujejo, tako kot so se moje pacientke pred in v času nosečnosti, potem ne samo pravočasno očistijo svoj organizem strupov in tako zagotovijo svojemu dojenčku čisto okolje, pač pa tudi ohranijo primerno telesno težo. Posledično jih ima večina lahek porod brez nezgod, njihovi otroci uživajo veliko boljše počutje od sovrstnikov.

Uravnotežen otrok je naravno živahen

Nežna otroška leta so najpomembnejša za vzpostavljanje optimalnega delovanja telesa in duha. V tej dobi so endokrine žleze in jetra najbolj sposobna delovati in dajejo otroku neizčrpno naravno živahnost. Njegove kosti bi morale biti tako trdne kot zelen hrast, zobje neuničljivi kot slonova kost, lasje pa gosti in sijoči.

Kako pa izgledajo otroci danes?

Telesno delovanje otrok je povprečno zelo nizko in je posledica:

  • neustrezne prehrane ‒ ocvrte hrane s kemičnimi dodatki, slaščic, sladoledov, čokoladnega mleka itd.
  • premalo gibanja ‒ otroci preživljajo preveč časa ob gledanju TV, namesto da bi bili dovolj na svežem zraku in urili telo.

Kako poskrbeti za otrokovo zdravje?

Kaj storiti, če je v dojenčkovih jetrih toksičen žolč?

Toksičen žolč, ki ostaja v dojenčkovih jetrih, se v prvih treh letih življenja vedno bolj izloča. V rednih presledkih zeleni žolč odteče v črevesje, da bi se izločil. Ko se to zgodi, se pojavijo vsi neprijetni znaki otroških prebavnih težav. Mleko se sesiri in se pojavi v blatu v obliki otrdelih kepic. Moke in sladkorji fermentirajo in povzročajo pline ter kolike, pa tudi hude bolečine v črevesju. Celo najboljše materino mleko slabo prebavljajo. Do tega pride zaradi kemične sestave jeter dojenčka in ne zaradi zaužite hrane. Prepogosto se pozornost usmerja na prehrano dojenčka, ne pa na kemičen proces v njegovem organizmu.

Zato za prehrano bolnega otroka pogosto priporočajo cele vrste pripravkov, ki pa so večinoma pripravljeni sintetično. Toda žolčno krizo je nevarno poskusiti zaustaviti s kemičnimi izdelki in zdravili

Za otroke je naravno samo eno zdravilo ‒ materino mleko. Materino mleko je vedno najboljše, pod pogojem, da ni toksično. Nato pride na vrsto kozje mleko, potem kravje, ki jima je potrebno dodajati vodo in sladkor, da se čim bolj približamo sestavi materinega mleko. Seveda sta potrebna tudi potrpljenje, pozorna skrb in pogumna odločitev prenašati nekaj težavnih ur v času obedov in spanja.

Kaj storiti, če otrok boleha?

Pri obravnavi otroških bolezni uradna stroka v glavnem uporablja antipiretike, zdravila, ki znižujejo telesno temperaturo in hkrati poživljajo. Aspirin učinkuje tako, da živčne končiče naredi neobčutljive, torej odstrani občutek bolečine. Omili utrujenost, glavobol in ustavi naraščanje vročine. Toda ta izdelek na temelju fenola ovira delovanje jeter, kar lahko privede do poškodb njihove celice.

Dandanes se kot poživila najbolj na široko uporablja sulfamide in antibiotike. Spodbujati izčrpano telo z zdravili je tako nesmiselno, kot spodbujati utrujenega konja, da bi ga prisilili k delu. Veliko bolj smotrno je pustiti otroku, da si odpočije in mu s tem dati možnost, da obnovi svoje moči.

In tako kot otrok potrebuje fizičen počitek v postelji, tako sluznica, koža, jetra in ledvica potrebujejo kemičen počitek, ki ga lahko dobijo samo s postom.

Zato bolnega otroka ne silite jesti. Bolni otroci namreč redko jedo (bolne živali prav tako zavračajo hrano), razen če jih nekdo k temu ne prisili. To lahko povzroči zaplete.