Collection set of massage and spa. Asian Thailand

Samo z razumevanjem modrosti telesa bomo lahko zagospodarili nad boleznijo in bolečino ter se osvobodili bremena naše človeške usode.

»dr. Wiliam Harvey«

Refleksoterapija – celostni pristop izboljšanja psiho-fizičnega stanja preko dlani in stopal

Refleksologija je posebna oblika masaže stopal in dlani, ki v telesu odkriva in odstranjuje neravnovesja, ki so morda vzrok bolezni in zdravstvenih težav.

Stopalo in dlani so namreč središče živčnih refleksov, v katerih so zaključki arterij, žil in živcev. Masaža temelji na refleksnih točkah, ki ustrezajo vsem organov, žlezam in strukturi v telesu.

Masažne točke spodbudijo telesno reakcijo v delu, ki mu točka pripada. To pa lahko včasih tudi nekoliko zbode ali zaboli. Bolečina ustrezne refleksne cone pomeni funkcionalno motnjo v pripadajočem organu.

Refleksoterapija – normalizacija, stabilizacija in izboljšanje psiho-fizičnega stanja telesa

V stopalih in dlaneh je nekako pomanjšana slika človeškega telesa. Tako so nekatera območja na podplatih, rokah ali v glavi v refleksni povezavi z določenimi deli telesa in notranjimi organi. V bistvu so stopala in dlani razdeljena na 6 osnovnih con. Z nežnim pritiskom ali s krožno masažo določenih delov pri refleksoterapiji lahko umirimo ali olajšamo neugodne težave pri odraslih in otrocih in poskrbimo za normalizacijo, stabilizacijo in izboljšanje psiho-fizičnega stanja. Na osnovi izzvanega refleksa, namreč zavestno vplivamo na organske funkcije.

Če se slabo počutite ali ste utrujeni, vam ponujam možnost strokovnega posveta. Ne odlašajte, pokličite na 090 60 16 ali pišite!

 
Vir:
Z refleksoterapijo do boljšega zdravja, Refleksoterapija dlani in zob – Jeanette Korenc Lafer, 2009, samozaložba ; Atlas der akupressur – Dr. med. Bernard C. Kolster, Dr. med. Astrid Waskowiak, 2008, Otus Verlag AG; Naturliche heilkrafte – Rolf Stühmer; Akupressur wirkt sofort – Wolf C.Ebner,1997, Ljubljana; Zdravje iz narave – Carsten Klemman, 2005, Maribor; The Alternative Health Guide – Brian Inglis, Ruth West, 1988, Ljubljana