Collection set of massage and spa. Asian Thailand

Samo z razumevanjem modrosti telesa bomo lahko zagospodarili nad boleznijo in bolečino ter se osvobodili bremena naše človeške usode.

»dr. Wiliam Harvey«

Refleksoterapija – celostni način zdravljenja preko dlani in stopal

Refleksologija je posebna oblika masaže stopal in dlani, ki v telesu odkriva in odstranjuje neravnovesja, ki so morda vzrok bolezni in zdravstvenih težav.

Stopalo in dlani so namreč središče živčnih refleksov, v katerih so zaključki arterij, žil in živcev. Masaža temelji na refleksnih točkah, ki ustrezajo vsem organov, žlezam in strukturi v telesu.

Masažne točke spodbudijo telesno reakcijo v delu, ki mu točka pripada. To pa lahko včasih tudi nekoliko zbode ali zaboli. Bolečina ustrezne refleksne cone pomeni funkcionalno motnjo v pripadajočem organu.

Refleksoterapija – normalizacija, stabilizacija in zdravljenje telesa

V stopalih in dlaneh je nekako pomanjšana slika človeškega telesa. Tako so nekatera območja na podplatih, rokah ali v glavi v refleksni povezavi z določenimi deli telesa in notranjimi organi. V bistvu so stopala in dlani razdeljena na 6 osnovnih con. Z nežnim pritiskom ali s krožno masažo določenih delov pri refleksoterapiji lahko umirimo ali olajšamo neugodne težave pri odraslih in otrocih in poskrbimo za normalizacijo, stabilizacijo in zdravljenje. Na osnovi izzvanega refleksa, namreč zavestno vplivamo na organske funkcije.

Če se slabo počutite ali ste utrujeni, vam ponujam možnost strokovnega posveta. ne odlašajte, pokličite na 090 60 16 ali pišite!